Logotypen 2012

 2011-12-23    17:28:17   av:paws
"I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.


Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken."

Källa; www.ridsport.se

----

Vad tycker ni om detta? Själv tycker jag att det är lite väl att sätta gränser. Företagen som skapar tävlingskläder vill ju att deras logo ska synas på kläderna för att fler ska köpa varan, dvs en enkel taktik inom området. Så helt plötsligt måste dem göra om alla deras vaurmärken för att det ska passa oss? Eller ska vi behövas tvinga sy våra egna kläder nu? Vet själv att det finns många tävlingskläder som har relativt stora loggor, bland annat schabrak har en tendens till det.

Det kanske inte rör mig i ryggen så mycket, men ridsporten hånar oss nästan nu känns det som, bara massa lagar och regler vi måste följa, är inte ridning känslan av att vara fri, stolt och stark?

Nej, ibland undrar man ju hur folk tänker..

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?